مدعیانی که مدعی نیستند
سرخابیهای پایتخت در حد یونیونبرلین و فرایبورگ؛ مدعیانی که مدعی نیستند
بعد از گذشت هفت هفته از رقابتهای لیگ برتر فوتبال ایران، ۲ تیم صدرنشین تا به اینجا از نظر امتیازگیری در قامت یک تیم مدعی ظاهر نشدهاند و نمایش آنها با تیمهای سطح اول فوتبال اروپا و حتی آسیا ضعیفتر بوده است. به گزارش ایرنا، هفت هفته از رقابتهای لیگ برتر فوتبال ایران گذشت و […]
بعد از گذشت هفت هفته از رقابتهای لیگ برتر فوتبال ایران، ۲ تیم صدرنشین تا به اینجا از نظر امتیازگیری در قامت یک تیم مدعی ظاهر نشدهاند و نمایش آنها با تیمهای سطح اول فوتبال اروپا و حتی آسیا ضعیفتر بوده است.
به گزارش ایرنا، هفت هفته از رقابتهای لیگ برتر فوتبال ایران گذشت و حالا دوباره قرار است شاهد اوجگیری برگزاری بازیها تا فرا رسیدن جام جهانی ۲۰۲۲ باشیم. در هفتهای که گذشت پرسپولیسِ صدرنشین، اولین باخت خود در این فصل را متحمل شد تا سومین بازی بدون برد تیم یحیی شکل بگیرد. آنها با این باخت، حالا استقلال را به عنوان همسایه در کنار خود میبینند.
نمایش ۲ صدرنشین لیگ تا به اینجای کار عجیب بوده است. آنها در ۴۲ درصد مسابقات خود تا به اینجا به برتری نرسیدهاند و از لحاظ گل زده و خورده نیز اقتدارِ یک تیم صدرنشین را نمیتوان در آنها مشاهده کرد. شاگردان یحیی گلمحمدی هشت گل زدهاند و سه گل دریافت کردهاند و تیم تحت هدایت ریکاردو ساپینتو نیز ۹ گل به ثمر رسانده و پنج بار دروازهاش باز شده است.
نزدیکی تیمها در لیگ برتر فوتبال ایران از یک نظر جذاب است و باعث غیر قابل پیشبینیتر شدن مسابقات میشود اما از طرفی دیگر نشان میدهد که تیمهای قدرتمند، اقتدار لازم را ندارند و عملکرد آنها با میزان داراییشان مطابقت ندارد. مسالهای که در دیگر لیگهای معتبر اروپایی و حتی آسیایی قابل مشاهده نیست. رقابتها در این کشورها، خصوصا کشورهای سطح اول نزدیک است ولی در عین حال تیمهای مدعی در قامت یک تیم مدعی بازی میکنند و نتایج آنها تاییدکننده این گزاره است.
در اسپانیا و فرانسه شاهد بهترین متوسط امتیازگیری برای تیم صدرنشین هستیم. بارسلونا و رئال مادرید در لالیگا تا پایان هفته هفتم ۱۹ امتیاز را مال خود کردهاند که مساوی است با میانگین ۲.۷ امتیاز. در لوشامپیونه فرانسه هم پاریسنژرمن بعد از گذشت ۹ هفته با ۲۵ امتیاز تیم نخست جدول ردهبندی است. شاگردان کرسیتوف گالتیه هم متوسط امتیازگیری ۲.۷ را به خود اختصاص دادهاند.
در لیگ برتر فوتبال انگلیس، پس از گذشت هشت هفته تیم فوتبال آرسنال با ۲۱ امتیاز صدرنشین است. شاگردان میکل آرتتا به جز یک باخت، هفت مسابقه دیگر را با برد پشت سر گذاشتهاند تا میانگین امتیازگیری ۲.۶ برای آنها به ثبت برسد. سپس نوبت به ۲ صدرنشین سری آ ایتالیا میرسد. ناپولی و آتالانتا با کسب ۲۰ امتیاز در هشت هفته نخست، معدل ۲.۵ را مال خود کردهاند. آنها هنوز باختی نداشتهاند و فقط در ۲ بازی به تساوی دست یافتهاند و الباقی بازیها را با سه امتیاز به سود خود پایان بردهاند.
کمترین میانگین امتیازگیری در بین پنج لیگ معتبر به بوندسلیگای آلمان تعلق دارد. ۲ تیم شگفتیساز یونیونبرلین و فرایبورگ با کسب ۱۷ امتیاز از هشت دیدار به متوسط امتیازی ۲.۱۲ رسیدهاند. این یعنی سرخابیهای پایتخت در صورت پیروزی مقابل رقبای خود در هفته هشتم میتوانند به این رکورد برسند.
حالا به سراغ سه لیگ در حوالی خلیج فارس و غرب آسیا میرویم. در عربستان تیم فوتبال الشباب پس از گذشت پنج هفته، ۱۵ امتیاز را به دست آورده تا مالک ۱۰۰ درصد امتیازات این فصل باشد. در لیگ امارات هم تیم الشارجه به چنین رکوردی تا پایان هفته چهارم دست پیدا کرده و با ۱۲ امتیاز در صدر جدول ایستاده است. نهایتا به قطر میرسیم. جایی که ۲ تیم السد و الدحیل به واسطهی حضور ستارههای ملیپوش خود در اردوی قطر، با کمبود مهره مواجه شدهاند و همین مساله به العربی کمک کرده تا با ۱۶ امتیاز تا پایان هفتهی هفتم تیم رده نخست باشد. آنها متوسط امتیازگیری ۲.۲۸ را از آن خود کردهاند.
در فوتبال ایران و تا به اینجا پرسپولیس و استقلال به معدل ۲ امتیاز رسیدهاند. این آمار در مقایسه با فصل گذشته با کاهش مواجه شده است. در لیگ بیست و یکم و تا پایان هفته هفتم، سپاهان با ۱۶ امتیاز صدرنشین بود و حالا این آمار ۲۸ صدم کم شده است. باید دید طی هفتههای آینده روند امتیازگیری صدرنشین و مدعیان لیگ برتر فوتبال ایران بهتر خواهد شد یا بازهم شاهد ناکامی آنها خواهیم بود.