خبرگزاری فارس از پرند؛ علی دانشور: کمربند سبز یکی از طرحهای محیط زیستی است که سالها در کشورهای مختلف جهان انجام میشود. بر اساس این طرح اطراف شهرکهای صنعتی را درختکاری میکنند که این کار علاوه بر کاهش تأثیرات زیانبار آلودگی هوا منجر به زیباسازی فضاهای حاشیه شهرهای صنعتی میشود.
یکی از این فضاهای درختکاری شده نوار حاشیهای شهرک صنعتی پرند در جنوب غربی استان تهران است که متأسفانه در چند سال اخیر درختان این منطقه به دلایل مختلف از جمله قطع شدن، آتشسوزی و نگهداری نامناسب در خطر نابودی تدریجی قرار گرفته است.
شهرک صنعتی پرند به عنوان قطب صنعت کشور در جنوب غربی استان تهران با بیش از ۴۰۰ واحد صنعتی فعال و اشتغالی بالغ بر ۱۵ هزار نفر در حال فعالیت بوده و این حجم شرکت صنعتی سهم زیادی در آلودگی هوای منطقه خواهد داشت که این کمربند سبز میتوانست تا حدودی اثرات منفی آلودگی را برطرف و فضای صنعتی منطقه را تلطیف کند اما متأسفانه در سایه عدم تدبیر مناسب از سوی برخی مدیران دولتی این کمربند سبز شهرک صنعتی پرند به وسعت ۱۸ هکتار در حال نابودی یا بهتر است بگویم نابود شده است.
یکی از فعالان شهرک صنعتی پرند در گفتوگو با خبرنگار فارس با گلهمندی از این اقدام شرکت عمران پرند، اظهار کرد: در سالهای اخیر کشور عزیزمان ایران با مشکل بزرگی به نام آلودگی هوا روبهرو بوده و ناگفته پیدا است که آلودگی هوا چه اثرات مخربی را میتواند در سلامت تکتک افراد جامعه داشته باشد.
وی گفت: شهرک صنعتی پرند از سال ۸۲ توسط شهرکهای صنعتی تهران اقدام به کاشت ۱۸ هزار درخت از انواع نهالهای متناسب با اقلیم منطقه کرده است و بهرغم محدویتهای فراوان در منابع آبی، این فضای ۱۸ هکتاری را آبیاری و از آن محافظت میکرده، متأسفانه از سالهای اخیر شرکت عمران شهر جدید پرند در اقدامی عجیب اقدام به قطع درختان و فروش زمینهای این کمربند سبز کرده است.
این فعال شهرک صنعتی در ادامه ابراز کرد: هیأت امنای شهرک صنعتی برای جلوگیری از به هدر رفتن هزینههای فراوان انجام شده همچنین برای عدم بروز مشکلات زیستمحیطی فراوان ناشی از تخریب این فضای سبز مکاتبات فراوانی با مسؤولان شهرستان انجام داده که تاکنون بینتیجه مانده است.
با پیگیریهای انجام گرفته محسن وطنخواهی مدیرعامل شرکت عمران پرند طی نامهای در این خصوص به شهرک صنعتی اعلام میدارد: اراضی مذکور در نقشههای کاربری اراضی طرح جامع مصوب ۹۲ دارای کاربری صنعتی و در مالکیت شرکت عمران شهر جدید پرند است.
وی در ادامه میگوید: شرکت شهرکهای صنعتی در سنوات گذشته بدون هیچگونه توافق، هماهنگی و استعلام از این شرکت اقدام به درختکاری در اراضی صنعتی کرده و این شرکت از بابت اعتراض مالکان قطعات صنعتی و نیز هزینه نگهداری و جابهجایی درختان به اراضی کاربری سبز، متحمل ضرر و زیان و هزینه گزاف شده است! که منطقاً باید جبران شود.
با وجود سرمایهگذاری بسیار متاسفانه امروز درختانی که برای ایجاد فضای سبز کاشته شد روز به روز با قطع، خشک شدن و نابودی آنها اراضی فروخته و به جایشان سوله و کارگاه سبز میشود.
نکتهای که باید توجه داشت این است که اگر این زمینها کاربری صنعتی داشته چرا از سال ۸۲ اقدام به درختکاری و هزینههای بسیاری انجام شده و کسی جلوگیر آن نبوده است.
نکته بعدی مهمتر اینکه حریم شهرک صنعتی پرند کاملاً مشخص بوده و این زمینها خارج از محدوده شهرک صنعتی پرند است.
و نتیجه آن امروز شاهد از بین رفتن این درختان ۱۷ ساله هستیم و این در سایه ناهماهنگی و بیتدبیری مسؤولان دولتی رقم خورده است.
انتهای پیام/س