سفر رئیسجمهور به مصر/ فصلی جدید در روابط میان دو کشور پس از ۱۲ سال
رئیسجمهور کشورمان در شرایطی عصر امروز تهران را به مقصد قاهره به منظور شرکت در اجلاس گروه دی ۸ ترک کرد که از آخرین سفر رسمی رئیسجمهور ایران اسلامی به کشور مصر ۱۲ سال میگذرد. به گزارش نقش جهان به نقل از ایسنا، مسعود پزشکیان عصر امروز_ چهارشنبه ۲۸ آذرماه_ تهران را به مقصد قاهره […]
رئیسجمهور کشورمان در شرایطی عصر امروز تهران را به مقصد قاهره به منظور شرکت در اجلاس گروه دی ۸ ترک کرد که از آخرین سفر رسمی رئیسجمهور ایران اسلامی به کشور مصر ۱۲ سال میگذرد.
به گزارش نقش جهان به نقل از ایسنا، مسعود پزشکیان عصر امروز_ چهارشنبه ۲۸ آذرماه_ تهران را به مقصد قاهره به منظور شرکت در اجلاس گروه دی ۸ ترک کرد. در نشست گروه دی ۸ مقامات کشورهای در حال توسعه حضور داشته و فرصتی برای تبادل نظر پیرامون مسائل اقتصادی و سیاسی را فراهم می آورد.
رئیس جمهور کشورمان پیش از ترک تهران به مقصد قاهره تاکید کرد که ایران عضو فعال گروه دی ۷ بوده و شرکت در این نشست می تواند به نزدیک تر شدن کشورهای اسلامی به یکدیگر در حوزه مسائل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کمک کند.
پزشکیان از برگزاری نشستی در حاشیه اجلاس دی ۸ در قاهره میان سران کشورهای حاضر به منظور بحث و تبادل نظر پیرامون مسائل مهم منطقه ای و توقف جنایت های رژیم صهیونیستی در غزه، لبنان و سوریه خبر داد و خاطر نشان کرد که هر چقدر روابط میان کشورهای اسلامی عمیق تر و صیمی تر باشد، توطئه دشمنان بیش از گذشته خنثی خواهد شد.
هشت کشور در حال توسعه اسلامی ایران، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، اندونزی، مالزی، مصر و نیجریه از اعضای گروه دی ۸ به شمار می روند که نمایندگی ۶۰ درصد مسلمانان جهان را بر عهده دارند و ۱۳ درصد جمعیت کل جهان را تشکیل می دهند. از سال ۱۹۹۷ تاکنون تقریبا هر دو سال یکبار اجلاس سران دی ۸ برگزار شده ، ایران نیز در سال ۲۰۰۴ میزبان این نشست بود. آخرین اجلاس دی ۸ در سال ۲۰۲۱ به میزبانی بنگلادش به دلیل شیوع ویروس کرونا به شکل ویدئو کنفرانس برگزار شد.
زمینه های اصلی همکاری میان کشورهای عضو دی۸ شامل امور مالی، بانکداری،توسعه روستایی، علم و فناوری، توسعه بشردوستانه، کشاورزی، انرژی، محیط زیست و بهداشت است. بهره برداری اقتصادی از بازار کشورهای عضو این گروه، استفاده از ظرفیت های نفتی و گازی کشورهای عضو، معرفی پیشرفت های ایران در حوزه های مختلف علمی و بهره گیری از پیشرفت سایر کشورها و توقیت همکاری های سیاسی در برابر اقدامات رژیم صهیونیستی در لبنان، فلسطین و سوریه را می توان از مهم ترین اهداف سفر رئیس جمهور به سوریه به منظور شرکت در اجلاس گروه دی ۸ برشمرد.
اما در کنار دستاوردهای اقتصادی که این سفر برای کشورمان به همراه دارد، می توان از آن به عنوان فصلی جدید در روابط میان ایران و مصر یاد کرد؛ چراکه از آخرین سفر رسمی رئیس جمهور ایران به کشور مصر بیش از ۱۲ سال می گذرد. محمود احمدی نژاد آخرین رئیس جمهوری بود که در سال ۱۳۹۱ به شکل رسمی به کشور مصر سفر کرد. در دولت شهید رئیسی وزارت امورخارجه تلاش های خوبی را برای بهبود روابط ایران با کشورهای منطقه آغاز کرد و تلاش شد تا از مسیر دیپلماسی اختلاف های موجود میان ایران با کشورهای عربی به ویژه عربستان و مصر را حل شود.در دولت چهاردهم نیز تلاش شد تا این مسیر ادامه پیدا کند.
مسعود پزشکیان پیش از ترک تهران به مقصد قاهره با اشاره به دیدار و گفت وگوی دوجانبه با رئیس جمهور مصر در حاشیه اجلاس بریکس در روسیه، یادآور شد که مصر یک کشوری با تمدن و قدمت بالا بوده و گفت وگوی خوبی میان ایران و مصر شکل کل گرفته است.ظرفیت تمدنی و گردشگری کشور مصر، جمعیت این کشور به عنوان یک بازار خارجی بالقوه برای ایران و روابط سیاسی و چند جانبه با کشورهای مهم دنیا از جمله مزیت هایی است که این کشور اثرگذار در جهان اسلام از آن برخوردار است.
تقویت روابط میان ایران و مصر از دولت سیزدهم وارد مسیر جدیدی شد که به نظر می رسد با ادامه راه در دولت چهاردهم وارد فصلی جدید از روابط دیپلماسی میان دو کشور شده است. از این رو سفر رئیس جمهور به کشور مصر به منظور شرکت در اجلاس دی ۸، در کنار دستاوردهای اقتصادی که گروه دی۸ می تواند برای کشور ما به همراه داشته باشد، گامی در جهت تحکیم روابط میان کشورهای اسلامی به منظور خنثی سازی توطئه های دشمنان با توجه به شرایط حساس منطقه به شمار می رود.