به گزارش گروه اقتصاد بینالملل خبرگزاری فارس، سازمان بینالمللی کار (ILO) اعلام کرد: جهان در سال ۲۰۲۰ به علت مختل شدن اقتصاد در اثر شیوع کرونا، ۴ برابر فرصت شغلی را بیشتر از بحران مالی سال ۹-۲۰۰۸ از دست داد.
این نهاد سازمان ملل در مطالعات اخیر اعلام کرد: بازارهای جهانی کار در «یک مقیاس بی سابقه تاریخی» مختل شدهاند. بر اساس برآورد این سازمان، ۸.۸ درصد ساعات کاری در سال گذشته میلادی در مقایسه با زمستان ۲۰۱۹ از دست رفته است. این میزان برابر با بیش یک چهارم میلیارد شغل تمام وقت (۲۵۵ میلیون شغل) از دست رفته است.
بر اساس این گزارش، کاهش ساعات کار جهانی، شامل کاهش ساعات کاری و یا از دست دادن کل شغل می شود. نرخ از دست رفتن فرصت های شغلی در سال ۲۰۲۰ تا سطح بی سابقه ای بالا رفته و ۱۱۴ میلیون نفر را تحت تاثیر قرار داده است که زنان و جوانان بیشترین قربانیان این وضعیت بودند.
بنا بر اعلام ILO، همهگیری کووید 19 « شدیدترین بحران برای اشتغال در جهان از زمان رکورد بزرگ دهه ۱۹۳۰» را رقم زده است. حتی در جریان بحران مالی سال ۹-۲۰۰۸، متوسط ساعت کاری که کاهش پیدا کرد ۰.۶ ساعت بود؛ شوک ناشی از همه گیری کرونا «تقریبا ۴ برابر بیشتر» از این رقم است.
وضعیت وخیم بازار کار، درآمد کارگران را کاهش داده است. ارقام ILO نشان می دهد که درآمد بازار کار جهان ۸.۳ درصد کاهش یافته و به ۳.۷ تریلیون دلار یا ۴.۴ درصد تولید ناخالص داخلی جهانی رسیده است.
بر اساس خوش بینانه ترین سناریو سازمان بین المللی کار، کاهش ساعت کاری ۱.۳ درصد یا از دست رفتن ۳۶ میلیون فرصت شغلی تمام وقت است و در بدترین سناریو، (با روند کند واکسیناسیون) ساعات کاری از دست رفته در سال ۲۰۲۱ همچنان ۴.۶ درصد خواهد بود و ۱۳۰ میلیون فرصت شغلی از دست خواهد رفت.
انتهای پیام/ب