امامی مطرح کرد؛
استفاده از واژه جنگ در ماجرای غزه خطای شناختی زبانی است
یک نویسنده استفاده از واژه جنگ را در ماجرای غزه یک خطای شناختی زبانی دانست و گفت: واژه جنگ مصداق این فاجعه نیست چون خط مقدمی وجود ندارد و نیروهای اسراییلی مصداق آدمکشاند نه نظامی. به گزارش نقش جهان به نقل از مهر، همایش شناخت و تحلیل طوفان الاقصی از سری نشستهای همایش شناخت و […]
یک نویسنده استفاده از واژه جنگ را در ماجرای غزه یک خطای شناختی زبانی دانست و گفت: واژه جنگ مصداق این فاجعه نیست چون خط مقدمی وجود ندارد و نیروهای اسراییلی مصداق آدمکشاند نه نظامی.
به گزارش نقش جهان به نقل از مهر، همایش شناخت و تحلیل طوفان الاقصی از سری نشستهای همایش شناخت و تحلیل طوفان الاقصی، با سخنرانی پویا امامی مولف و دکترای علوم شناختی در حوزه چارچوبسازی شناختی با موضوع خطاهای شناختی زبانی پیرامون طوفان الاقصی در دفتر پاسداشت زبان فارسی در حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد.
امامی در ایننشست، با اشاره به ناپایدار بودن امنیت حاصل از جنگ گفت: یکی از خطاهای شناختی کشورهای قدرتمند این است که فکر میکنند میتوانند با سرکوب پیش روند و اکنون رژیم صهیونیستی با سیستم قدرتمند نظامی به جنگ مردم بی دفاع غزه آمده است و غافل از اینکه امنیت با جنگ به دست نمیآید. این طرز تلقی از امنیت، باعث نسل کشیهای زیادی در گذشته شده است و در بحث طوفانالاقصی هم یک ارتش دارد علیه مردم بی دفاع میجنگد و از این طریق به دنبال امنیتی که مد نظر دارد است. در این حالت، وضعیت برنده بازنده شکل میگیرد که این نمیتواند پایدار باشد. به عنوان مثال وقتی عربستان با یمن وارد جنگ شد چنین تلقی با اتکا به قدرت نظامیاش داشت ولی اکنون یمن هم قدرت گرفته و توان نظامی پیدا کرده است.
وی با تأکید بر صلح برای رسیدن به امنیت پایدار افزود: وقتی که صلح اتفاق میافتد، حالت برنده برنده پیش میآید و این پایداری خیلی بیشتری دارد و آبادانی مطرح است. اما در بحث سرکوب، جنگ و کشتار وجود دارد و جا دارد که جامعه سیاسی و دانشگاهی به این مهم توجه کند.
اینمولف استفاده از واژه جنگ را در ماجرای غزه یک خطای شناختی زبانی عنوان کرد و گفت: واژه جنگ مصداق این فاجعه نیست چون خط مقدمی وجود ندارد و نیروهای اسراییلی مصداق آدمکشاند نه نظامی.
امامی با اشاره به اینکه بشر هر چه در تکنولوژی بیشتر پیشرفت کرده در بحث انسانیت پسرفت داشته، گفت: بشر امروز باید با ایجاد ساز و کاری مانع آسان رخ دادن جنگ شود و بایستی در این باره بازنگری کند اما متأسفانه انگار که با شکلگیری این ساز و کار دیگر کارخانههای اسلحه سازی توجیه ندارد و نفوذ شرکتهای تولید کننده اسلحه در میان تصمیم گیران افزایش یافته است.
وی در پایان به انتقاد از ناکارآمدی نهادهای بینالمللی در خصوص توقف جنگ غزه پرداخت و گفت: این نهادها نباید فقط به محکوم کردن بسنده کنند چون فایدهای در بر نداشته است. وی درباره فضای شناختی رسانه ملی هم خاطر نشان کرد: صدا و سیما فقط دارد به آمار کشتهها میپردازد. اینسازمان باید رویکردش را تغییر دهد و تلنگری بزند که این وضعیت، شبیه وضعیتهای پیشین نیست. یکی از تریبونهایی هم که میتواند دنیا را متوجه این جنایت کند، دنیای ورزش است و از این طریق میتوان پیغام انسانی داد. به عنوان مثال، آفریقای جنوبی با اقامه دعوی مبنی بر نسلکشی رژیم صهیونیستی دارد واکنش ویژه نشان میدهد.
بخش اول همایش شناخت و تحلیل طوفان الاقصی یکشنبه و دوشنبه ۱ و۲ بهمن برگزار شد و قرار است این همایش در روزهای یکشنبه و دوشنبه هفته آینده ۸ و ۹ بهمن در ساعتهای ۸ تا ۱۲ و ۱۴ تا ۱۸ در سالن حوزه هنری انقلاب اسلامی واقع در تهران، خیابان سمیه، نرسیده به حافظ، روبهروی پورموسی ادامه پیدا کند.
علاقمندان میتوانند برای حضور مجازی در همایش شناخت و تحلیل طوفان الاقصی به این پیوند مراجعه کنند.